Over ons

Brood en patisserie

Hoi, mijn naam is Elise, fijn dat je op mijn blog bent belandt! In mijn beroepsleven ben ik een toegewijde bakkersvrouw die samen met haar man een drukbezochte bakkerij uitbaat. Omdat mijn job een echte passie is, ben ik ook in mijn vrije tijd vaak bezig met brood en patisserie. Ik probeer namelijk heel graag nieuwe recepten uit en ga elke week op zoek naar de nieuwste trends binnen de wereld van al wat zoet en lekker is. Op deze blog kan je al mijn belevenissen volgen en inspiratie opdoen om zelf aan het bakken te gaan. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie!

Zoeken

Recente artikelen

Archief

Brood en patisserie

Brood & Banket: broodleverancier horeca

by Daniel Mason

Brood en banket: onmisbaar in huishoudens, winkels en restaurants

Wij Nederlanders zijn echte broodeters. In veel huishouden wordt ontbeten met een aantal boterhammen met zoet of hartig beleg en ook in de lunch wordt het brood vaak genuttigd, al dan niet bij een kom soep. Deze populariteit van brood is ook terug te zien in het aanbod van supermarkten en de aanwezigheid van vele bakkers in het straatbeeld. Ook in restaurants is het mandje brood met kruidenboter volledig ingeburgerd. Nederlanders zijn groot fan van een koekje bij de koffie en een gebakje in het weekend of als er iets te vieren valt. Heel veel winkels spelen in op deze behoefte en het aanbod aan koek en gebak neemt steeds meer toe bij bakkers en in supermarkten. Banket is echter voornamelijk verkrijgbaar bij de banketbakkers in ons land.

Wat verstaan we onder brood en banket

Brood is een verzamelnaam voor heel veel producten die worden gemaakt van brooddeeg. Dit brooddeeg wordt veelal gemaakt van (tarwe)meel, water, zout en gist en afhankelijk van het type brood worden hier nog aanvullende ingrediënten aan toegevoegd. Elke land en elke cultuur heeft wel een type brood dat erg populair is. Daarnaast kan de maaltijd waarbij het brood wordt gegeten en de wijze waarop het brood wordt gegeten verschillen per land of cultuur.  Banket is de term die we gebruiken wanneer we gebak uit het luxere segment bedoelen. Deze producten worden vaak met zorg en aandacht bereid door een banketbakker van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en voornamelijk verkocht bij de banketbakkers in ons land. Je herkent dit banket aan de luxe uitstraling en de zorg en afwerking van het product. 

Waar is brood en banket te koop

Brood is zo ontzettend populair in ons land dat het in nagenoeg elke supermarkt en ook bij menig warenhuis in het vaste assortiment is opgenomen. De klant heeft een breed aanbod aan soorten brood en vaak zelfs de keuze uit diverse luxe broodjes. Daarnaast vind je ook in elk dorp of stad wel één of meerdere bakkers waar vers brood dagelijks verkrijgbaar is. Bedrijven en organisaties kunnen hun brood bestellen bij de bakker zelf of laten leveren via een broodleverancier voor de horeca. Banket is op steeds meer plaatsen verkrijgbaar. Luxe warenhuizen hebben vaak een selectie aan banket en ook enkele supermarkten hebben een speciaal assortiment aan banket opgenomen in hun assortiment. Het voornaamste adres voor banket blijft echter de gespecialiseerde banketbakker of patisserie. Bedrijven kunnen hun banket bestellen via deze bakkers of, voor sommige bedrijven, via een broodleverancier voor de horeca.

Delen